HELMI

24/01/2017
Jaa kavereillesi:
/// Koulujen Helmi-palvelu CGI:n vastuulle

24.01.2017

Jaa kavereillesi:

Helsinki, 24.01.2017

Koulujen, oppilaitosten ja päiväkotien viestintään sekä toiminnan ohjaamiseen tarkoitetun Helmi-palvelun tuottaa jatkossa IT-palveluyritys CGI. Suomessa kehitettyä palvelua aletaan tarjota CGI:n kunta-alan asiakkaille paitsi kotimaassa myös kansainvälisesti.

”Koulujen ja kotien välinen yhteistyö sekä oppilaitosmaailma digitalisoituvat nyt vauhdilla. Helmi on selkeästi kehittynein, täysin selainpohjainen ratkaisu opetuksen järjestäjille. Siksi haluammekin tarjota palvelun saatavuuden sekä Suomessa että ulkomailla”, kertoo johtaja Pauli Päivärinta CGI:ltä.

Helmi on tunnettu erityisesti koulujen ja kotien välisen viestinnän verkkotyökaluna, mutta kokonaisuudessaan kyse on opetustoimen järjestelmästä, joka mahdollistaa toiminnan ohjaamisen digitalisoinnin.

”Varhaiskasvatus, ala- ja yläkoulu, lukio sekä toisen asteen oppilaitokset muodostavat yhtenäisen palveluketjun. Helmen avulla myös palvelujen tuotanto onnistuu aiempaa asiakaslähtöisemmin ja tehokkaammin, kun tiedot siirtyvät juohevasti ja pystymme tuomaan uusia tehtäviä hoidettavaksi digitaaliseen ympäristöön. Tällaisia ovat esimerkiksi ilmoittautumiset, tilavaraukset, iltapäivätoiminnan tarpeet, sijoittelut ja erityyppiset arvioinnit”, Päivärinta havainnollistaa.

Helmi-palvelusta aiemmin vastannut Nextime Solutions Oy ulkoisti CGI:lle koko Helmi-liiketoimintansa, joka kattaa ylläpidon, jatkokehityksen ja myynnin.

”Päädyimme kokonaisvaltaiseen ulkoistukseen, koska meillä ei pienenä yrityksenä ole sellaisia resursseja palvelun jatkuvaan kehittämiseen ja myynnin kasvattamiseen, mihin Helmi-palvelun potentiaali yltää. Nyt Helmi-palvelua kehittävät parhaat mahdolliset osaajat ja se pääsee osaksi CGI:n kunnille kehittämää palvelukokonaisuutta. Tästä hyötyvät kaikki, ja erityisesti palvelua käyttävät kunnat, kun palvelun jatkokehittämiseen on aiempaa isommat resurssit”, iloitsee Nextimen toimitusjohtaja Jere Polvi.

Helmi-palvelun ovat ottaneet käyttöön suuremmista kaupungeista ja kunnista muun muassa Tampere, Seinäjoki, Kirkkonummi, Nurmijärvi ja Järvenpää sekä pienemmistä kunnista esimerkiksi Karstula ja Kyyjärvi. Helmi-järjestelmää käyttävät myös toisen asteen oppilaitokset.

Helmi-palvelu löytyy osoitteesta www.helmi.fi.

Palvelua esitellään mm. Ratkaisu-tapahtumassa Finlandia-talossa 26.1.2017.

 

Lisätietoa

Pauli Päivärinta
johtaja, Kuntasektorin palvelut, CGI
+358 40 759 1366
pauli.paivarinta@cgi.com

Media

Esa Luoto
viestintäpäällikkö, CGI
+358 50 380 5601
esa.luoto@cgi.com

 

Lisätietoa CGI:stä
Vuonna 1976 perustettu CGI on maailman 5. ja Suomen 2. suurin riippumaton ICT-palveluja tarjoava yritys. Yhtiön 68 000 asiantuntijaa palvelevat tuhansia asiakkaita maailmanlaajuisesti. Suomessa CGI työllistää yli 3 000 henkilöä 17 paikkakunnalla. CGI konsultoi asiakkaitaan liiketoiminnan ja ICT-ratkaisujen kehittämisessä, integroi ja kehittää tietojärjestelmiä kattaen mm. 150 omaa IP-tuotetta sekä on asiakkaidensa ulkoistuskumppani. CGI:n liikevaihto on yli 10 Mrd. C$, ja yritys on listattu Toronton sekä New Yorkin pörsseissä (TSX:GIB.A ja NYSE:GIB). Lisätietoa: www.cgi.com ja www.cgi.fi.

Uutisten aihealueet