HELMI

10/02/2014
Jaa kavereillesi:
/// Oppilashallintojärjestelmät muutosten kourissa

10.02.2014

Jaa kavereillesi:

Sähköiset oppilashallintojärjestelmät ovat kouluissa arkipäivää. Viestit kodin ja koulun välillä, oppilashallinnon tietojärjestelmät, opetuksen suunnittelu – kaikki tehdään sähköisesti ja parhaassa tapauksessa yhdellä järjestelmällä. Oppilashallintojärjestelmiä kehittävät eri yritykset, eikä yksittäisen kunnan koululaitoksen tarvitse tyytyä yhteen vaihtoehtoon. Järjestelmiä voi vertailla ja etsiä kunnalle parhaan mahdollisen ratkaisun – niin kustannuksiltaan kuin ominaisuuksiltaan.

Riihimäen kaupunki päätti toimia näin. Kaupungin koulut olivat käyttäneet yli 10 vuotta yhtä ja samaa järjestelmää, joka ei lopulta tuntunut tarjoavan riittävästi joustavuutta muuttuvan koululaitoksen tarpeisiin. Kilpailutuksen tuloksena Riihimäki siirtyy tämän vuoden aikana täysin Internet-pohjaiseen Helmi-järjestelmään, joka korvaa kaikilta osin vanhan järjestelmän, ja tarjoaa jotain jopa enemmän. ”Halusimme itse määritellä, millaisia tarpeita asetamme oppilashallintojärjestelmälle. Siihen on esimerkiksi voitava rakentaa rajapinta olemassa oleviin henkilöstöhallinta- ja oppimisalustaohjelmistoihin”, kertoo Riihimäen sivistystoimenjohtaja Esa Santakallio. ”Listasimme tarpeet julkisessa tarjouskilpailussa, ja Helmi-järjestelmä oli ainoa, joka ilmoitti täyttävänsä kriteerit.”

Helmi-järjestelmä on tarkoitus ottaa käyttöön Riihimäellä seuraavan lukuvuoden alkaessa. Esa Santakallio vahvistaa aikataulutavoitteen.  ”Projekti on käynnissä, vastuuhenkilöt nimetty. Teemme tiivistä yhteistyötä järjestelmän toimittajan kanssa”, Santakallio kertoo.

Oppilashallinnon Helmi-järjestelmä on ollut useita vuosia käytössä eri puolilla Suomea. Helmen asiakassuhteista vastaava kehitysjohtaja Teemu Kettunen sanoo, että Riihimäki on erinomainen lisä Helmen kasvavaan asiakaskuntaan. ”Meille jokainen asiakas on arvokas. Vuorovaikutus ja asiakkaan kuunteleminen ovat meille avainasioita”, Kettunen painottaa.

Riihimäen lähialueen kunnista Järvenpää ja Nurmijärvi ovat Helmi-järjestelmän käyttäjiä.

Uutisten aihealueet